FÖNSTERBYTE

Villor

 1. Ni har sett en annons, rekommenderats av en referens eller hittat oss på nätet. Ni kontaktar någon av våra fönstersäljare och bokar tid för ett kostnadsfritt hembesök.
 2. Hembesök: Väl på plats lyssnar vi till kundens förutsättningar och behov. Vi gör en inventering av fönster och balkongdörrar och bestämmer i samråd med kunden vilket eller vilka alternativ på lösningar som Wiiks Bygg ska offerera. Ni får en offert direkt på plats som ni får ta ställning till när det passar er.
 3. Beställning: Vi mäter upp samtliga fönster och går igenom beställningen med kunden innan den skickas till fabrik.
 4. Leverans: Fönstren levereras till er direkt från fabrik inplastad på pall. Efter leverans kontaktar vår montör er och bokar tid för montage.
Image
Image

Montering

 1. De gamla fönstren rivs ut och väggens öppning kontrolleras om det finns röta och möjligheter för fastsättning m.m.
 2. Montering av det nya fönstret: Den nya karmen vägs och lodas in för att sedan skruvas fast.
 3. Springor mellan karm och vägg tätas med fogskum
 4. Invändiga smygar och lister och beslag monteras
 5. Utvändiga salningar, foder och plåtbeslag monteras
 6. Rengöring, städning och kontroll: Nu är montaget klart. Innan vi lämnar fastigheten städar vi av arbetsytorna och byggavfallet läggs i en hög på anvisad plats. Mot en mindre ersättning kan ni även beställa bortkörning av byggavfallet till deponi.
 7. Montörerna går igenom sin egenkontroll av montaget, lämnar över en skötselinstruktion och demonstrerar hur ni hanterar era fönster.

Fönsterbytet klart: Ni kan nu njuta av era nya fina fönster i många år framöver. Skulle det mot förmodan uppstå några problem lämnar Wiiks Bygg 2 års garanti på utfört arbete. På fönster och balkongdörrar lämnar fönstertillverkarna 10 års garanti på beslag samt mot röta.

BRF/Hyreshus

 1. Ni har sett en annons, rekommenderats av en referens eller hittat oss på nätet. Ni kontaktar Torbjörn (länk) och bokar tid för ett kostnadsfritt platsbesök.
 2. Platsbesök: Väl på plats lyssnar vi till kundens förutsättningar och behov. Vi gör en inventering av fönster samt balkongdörrar och bestämmer i samråd med kunden vilket eller vilka alternativ på lösningar som Wiiks Bygg ska offerera.
 3. Offert: Wiiks Bygg lägger stor möda på att göra en så tydlig offert som möjligt där kunden ska ha en klar bild över vad han erbjuds och kan förvänta sig av entreprenaden. Det totala priset inklusive alla tillägg samt de båda parternas åtaganden redovisas tydligt.
 4. Informationsmöte: Om så önskas håller vi en informationsträff där vi på ett lättsamt och pedagogiskt sätt beskriver vad vi erbjuder, hur fönsterbytet går till, diskuterar ekonomi och svarar på lägenhetsinnehavarens frågor.
 5. Beställning: Vi mäter upp samtliga fönster och går igenom beställningen med kunden innan den skickas till fabrik.
 6. Leverans: Fönstren levereras till er direkt från fabrik inplastad på pall.
Image
Image

Information innan montage:

En oerhört viktig del för att arbetet ska bli lyckat. Under hela processen fäster Wiiks Bygg stor vikt vid att upprätthålla en kontinuerlig kommunikation med fastighetsägaren och lägenhetsinnehavaren. Ambitionen är att både fastighetsägaren och den enskilde lägenhetsinnehavaren ska veta vad som sker och när det ska ske.

Eftermarknad

När arbetet slutligen är klart avslutas det med en slutbesiktning. Eventuella anmärkningar åtgärdas snarast möjligt. Vi överlämnar en omfattande dokumentation med skötselråd, garantier, materialspecifikationer, m m.

Wiiks Bygg lämnar 5 års garanti på utfört arbete. På fönster och balkongdörrar lämnar fönstertillverkarna 10 års garanti på beslag samt mot röta.

Montering

 1. När fönsterna levererats lyfts de upp på fastighetens balkonger
 2. De gamla fönstren rivs ut och väggens öppning kontrolleras om det finns röta och möjligheter för fastsättning m.m.
 3. Montering av det nya fönstret: Den nya karmen vägs och lodas in för att sedan skruvas fast.
 4. Springor mellan karm och vägg tätas med fogskum eller drevas med mineralull, bottningslist och fog.
 5. Invändiga smygar och lister och beslag monteras
 6. Utvändiga plåtbeslag monteras
 7. Rengöring, städning och kontroll: Nu är montaget klart. Innan vi lämnar lägenheten städar vi av arbetsytorna och byggavfallet kastas i sopcontainrar som sedan körs på deponi.
 8. Montörerna går igenom sin egenkontroll av montaget, lämnar över en skötselinstruktion och demonstrerar hur ni hanterar era fönster.
 9. Fönsterbytet klart: Ni kan nu njuta av era nya fina fönster i många år framöver.
Image

KONTAKTUPPGIFTER

Wiiks bygg AB
Mjösundsvägen 44
862 40 Njurunda

Fax:
060-307 65

Tel:
060-307 65

E-post:
info@wiiksbygg.com

DIREKTKONTAKT

Image
Image