Fönsterbyten

– experter på fönster

Fönsterbyten som
gör skillnad för din fastighet

Är det dags att ge din fastighet ett lyft med hjälp av nya fönster? Vi har fönster för alla tillfällen!
På Wiiks Bygg har vi lång erfarenhet av just fönsterbyten och det är dessutom vår specialitet. Vid önskemål erbjuder vi även finansiering genom Svea Ekonomi, vilket kan underlätta processen för dig som vill byta fönster eller dörrar. Du som villaägare kan därför vara trygg i att låta oss ta hela ansvaret för projektet.

Så här ser vår process ut:
1. Du har sett en annons, rekommenderats av en referens eller hittat oss på nätet. Du kontaktar någon av våra fönstersäljare och bokar tid för ett kostnadsfritt hembesök.

2. På plats för ett hembesök. Väl på plats lyssnar vi till dina förutsättningar och behov. Vi gör en inventering av fönster och balkongdörrar och bestämmer i samråd med dig vilket eller vilka alternativ på lösningar som vi ska offerera. Du får en offert direkt på plats som du får ta ställning till när det passar.

3. Beställning. Vi mäter upp samtliga fönster och går igenom beställningen med dig innan den skickas till fabrik.

4. Leverans. Fönstren levereras till dig direkt från fabriken, inplastade på pall. Efter leverans kontaktar vår montör dig och bokar tid för montage. Vår långtgående erfarenhet inom branschen har bidragit till att vi idag samarbetar med de bästa fönsterleverantörerna inom branschen.

Så funkar det

Montering

De gamla fönstren rivs ut och väggens öppning kontrolleras om det finns röta och möjligheter för fastsättning m.m.
Montering av det nya fönstret: Den nya karmen vägs och lodas in för att sedan skruvas fast.
Springor mellan karm och vägg tätas med fogskum eller drevas med mineralull, bottningslist och fog.
Invändiga smygar och lister och beslag monteras
Utvändiga salningar, foder och plåtbeslag monteras
Rengöring, städning och kontroll: Nu är montaget klart. Innan vi lämnar fastigheten städar vi av arbetsytorna och byggavfallet läggs i en hög på anvisad plats. Mot en mindre ersättning kan ni även beställa bortkörning av byggavfallet till deponi.
Montörerna går igenom sin egenkontroll av montaget, lämnar över en skötselinstruktion och demonstrerar hur ni hanterar era fönster.

Fönsterbytet klart: Ni kan nu njuta av era nya fina fönster i många år framöver. Skulle det mot förmodan uppstå några problem lämnar Wiiks Bygg 2 års garanti på utfört arbete. På fönster och balkongdörrar lämnar fönstertillverkarna 10 års garanti på beslag samt mot röta.

BRF/Hyreshus

Ni har sett en annons, rekommenderats av en referens eller hittat oss på nätet. Ni kontaktar Torbjörn (länk) och bokar tid för ett kostnadsfritt platsbesök.
Platsbesök: Väl på plats lyssnar vi till kundens förutsättningar och behov. Vi gör en inventering av fönster samt balkongdörrar och bestämmer i samråd med kunden vilket eller vilka alternativ på lösningar som Wiiks Bygg ska offerera.

Offert: Wiiks Bygg lägger stor möda på att göra en så tydlig offert som möjligt där kunden ska ha en klar bild över vad han erbjuds och kan förvänta sig av entreprenaden. Det totala priset inklusive alla tillägg samt de båda parternas åtaganden redovisas tydligt.

Informationsmöte: Om så önskas håller vi en informationsträff där vi på ett lättsamt och pedagogiskt sätt beskriver vad vi erbjuder, hur fönsterbytet går till, diskuterar ekonomi och svarar på lägenhetsinnehavarens frågor.
Beställning: Vi mäter upp samtliga fönster och går igenom beställningen med kunden innan den skickas till fabrik.
Leverans: Fönstren levereras till er direkt från fabrik inplastad på pall.

Information innan montage

En oerhört viktig del för att arbetet ska bli lyckat. Under hela processen fäster Wiiks Bygg stor vikt vid att upprätthålla en kontinuerlig kommunikation med fastighetsägaren och lägenhetsinnehavaren. Ambitionen är att både fastighetsägaren och den enskilde lägenhetsinnehavaren ska veta vad som sker och när det ska ske.

Eftermarknad
När arbetet slutligen är klart avslutas det med en slutbesiktning. Eventuella anmärkningar åtgärdas snarast möjligt. Vi överlämnar en omfattande dokumentation med skötselråd, garantier, materialspecifikationer, m m.

Wiiks Bygg lämnar 5 års garanti på utfört arbete. På fönster och balkongdörrar lämnar fönstertillverkarna 10 års garanti på beslag samt mot röta.

Montering BRF/Hyreshus

När fönsterna levererats lyfts de upp på fastighetens balkonger
De gamla fönstren rivs ut och väggens öppning kontrolleras om det finns röta och möjligheter för fastsättning m.m.
Montering av det nya fönstret: Den nya karmen vägs och lodas in för att sedan skruvas fast.
Springor mellan karm och vägg tätas med fogskum eller drevas med mineralull, bottningslist och fog.
Invändiga smygar och lister och beslag monteras
Utvändiga plåtbeslag monteras
Rengöring, städning och kontroll: Nu är montaget klart. Innan vi lämnar lägenheten städar vi av arbetsytorna och byggavfallet kastas i sopcontainrar som sedan körs på deponi.
Montörerna går igenom sin egenkontroll av montaget, lämnar över en skötselinstruktion och demonstrerar hur ni hanterar era fönster.
Fönsterbytet klart: Ni kan nu njuta av era nya fina fönster i många år framöver.

Våra samarbetspartners

Vill du veta mer, begära en offert?

Ta kontakt med oss redan idag så återkommer vi till dig så snart som möjligt!
Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram